coinlend - lånerobot til bitfinex

Jeg er begyndt at låne mine bitcoins ud til andre, der gerne vil geare deres investeringer. Dette er en god måde at lade sin formue yngle på, og det er næsten helt risikofrit for långiver.

Jeg benytter en kombination af børsen Bitfinex og lånerobotten Coinlend.

Lån dine bitcoins ud på Bitfinex

På crypto-børsen Bitfinex kan man låne sine bitcoins (og alle mulige andre valutaer) ud til folk, der gerne vil geare deres investeringer og shorte. Dette lyder jo smart, og kan give ret høje afkast – helt op til flere hundrede procent – men ohh boy det kan være en jungle, at holde styr på alle sine udlån.

Brug lånerobotten Coinlend til at hjælpe dig

Det er som sagt muligt at udlåne bitcoins, såvel som andre cryptocurrencies, til meget lukrative renter og begrænset risiko på Bitfinex – og faktisk også Quoine og Poloniex. Vanskelighederne ved at gøre dette manuelt er:

  • Renterne er meget volatile.
  • Lånene kan til enhver tid tilbagesendes af låntageren.

For at opnå bedst muligt afkast på sine udlån, er det nødvendigt at logge ind med jævne mellemrum for at styre og forny lånene.

På børserne er der en “forny automatisk”-funktionalitet, som fornyer lånene automatisk, hvis de betales tilbage. Problemet er dog, at det fornyede lån oprettes med samme rente som det forrige, som højst sandssynligt er over eller under den nye optimale rente. Man kan altså ende med, at lånene er for billige, og man mister potentiel indtægt – eller lånene er prissat for dyre og vil ikke blive optaget af låntagere.

Coinlend-robotten forvalter dine udlån til de bedst mulige renter. Dette er fuldt automatiseret og sker døgnet rundt.

 

På Coinlend kan du sætte de rammer op, som gør dig mest tryg ved dine udlån. Det er bla. krav til minimumsrente, lånenes løbetid osv.

CoinLend indstillinger

Coinlend indstillinger.

Når du har opsat integrationen mellem Coinlend og Bitfinex (se integrationsguide til Coinlend her), så går der ikke mange minutter, før robotten tilbyder lån til folk på børsen. Ganske snart vil alle dine bitcoins (eller hvad du nu ønsker at låne ud) være lånt ud, og du tjener penge på din formue!

I skrivende stund kan man tjene op til 11,8% om året på bitcoins – helt op til 20-30% om dagen nogle gange!

Se integrationsguide på dansk til Coinlend.org her.

Risiko

Intet er uden risiko – ej heller udlån af dine bitcoins. Men risikoen er ikke, at folk ikke betaler tilbage – for det skal de. Systemet er simpelthen bygget således, at dem der låner dine coins, ikke kan tabe dem. De kan højst tabe deres egne coins, men skal betale dit lån tilbage, inden tabet bliver for stort. Dette sker automatisk, hvis de taber på deres gearing. Men hvad er så risikoen?

Risikoen er ganske simpelt, at du er nødt til at have dine coins stående på Bitfinex. Det er aldrig særlig trygt, at have store summer stående på børser, som kan blive hacket eller gå ned af tekniske årsager.

Crypto-markedet er meget volatilt (og dette vil det formentligt blive ved med at være en del år frem), og der er intet sikkerhedsnet, hvis dine coins bliver stjålet under et hackerangreb på en børsen.

Så hvor stor en del af din formue, du ønsker at låne ud, skal opvejes med den gevinst du kan få – og den risiko du føler, at du løber, ved at lægge dine coins op på børsen.

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Coinlend-robotten kontrollerer derefter din konto på børsen og opretter nye lån med optimal rente, hvis det er nødvendigt. Læs mere om, hvordan Coinlend fungerer her. […]

Kommentarer er lukkede.